Aš myliu Lietuvą 2017 - užskaityta

Jau septintąjį kartą, į akciją „Aš myliu Lietuvą“ švęsti kitaip vasario 16-ąją pakvietė uteniškius plk. Prano Saladžiaus rinktinės šauliai.

Renginys prasidėjo Šv. Mišiomis. Jų metu klebonas pašventino valstybinę vėliavą. Seimo narys E. Pupinis laikydamasis tradicijos nuo pat pirmosios mūsų akcijos- įteikė mūsų šaulių rinktinei jau 26-ąją trispalvę.

99

Po šv. Mišių visi žygiavome iki paminklo partizanams, čia pagerbę žuvusius už Lietuvos laisvę tylos minute ir degančiomis žvakutėmis, leidomės į aikštę, kur tęsėme tradiciją ir stojome į skaičių 99. Šią akciją palaikė ir mūsų partneriai Policijos pareigūnai ir Utenos PGV pareigūnai. Nuo čia vėl gražia rikiuote ėjome iki Jono Basanavičiaus paminklo ir gėlėmis bei žvakutėmis pagerbę Nepriklausomybės akto signatarą giedojome tautinę giesmę. Nors ir negausiai susirinkę eisenoje dalyvavome, bet giesmė nuskambėjo garsiai ir aiškiai- iš neabejingų Lietuvos šventei širdžių..

Praėjusiais metais pradėtas naujas renginio formatas- kvietė patiems atrasti Lietuvos istorijos pėdsakus Utenoje. Surasti, nufotografuoti, ir laiku su daina grįžti į Utenos širdį prie A.Smetonos sodinto ąžuolo. Šiais metais su šaulio istorijos mokytojo Valdo Šukevičiaus pagalba parengėme naujas užduotis. Nusileidę prie „Akmeninės vaivorykštės“ skirstėmės į komandas, skaitėme instruktažą.

Šio renginio partneriai Valstybės įmonė „Utenos regiono keliai“ pasirūpino visų dalyvių saugumu. Renginio metu buvo vykdomas Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie susisiekimo ministerijos organizuojamas projektas „Saugokime vieni kitus kelyje“ kurį vykdo Valstybės įmonė „Utenos regiono keliai“. Šio projekto tikslas raginti visus kelių eismo dalyvius atsakingai elgtis kelyje: neviršyti leistino ir saugaus važiavimo greičio, nevairuoti automobilio neblaiviems ar apsvaigusiems nuo psichotropinių medžiagų, pėstiesiems, dviratininkams naudoti atšvaitus, liemenes, žibintus, kitas saugos priemones su šviesą atspindinčiais elementais. Tuo siekiama mažinti beprasmių žūčių ir sužalojimų skaičių eismo įvykių metu.

Visiems eitynių dalyviams padovanojo po atšvaitą ir leidinį, lankstinuką- kaip teisingai jį segėti, ir kam atšvaitai reikalingi. Kad paprasta ir efektyvi priemonė, užtikrinanti pėsčiųjų, dviratininkų, motociklininkų ir kitų eismo dalyvių saugumą prieblandoje ar tamsiu paros metu ir kad pats atšvaitas savaime nešviečia, o tik atspindi atvažiuojančio automobilio šviesas, todėl jį būtina pritvirtinti automobilio žibintų aukštyje, nes taip vairuotojai geriau pastebi atšvaitus.

Pasinaudoję visomis galimomis priemonėmis, „paguglinę“, paieškoję informacijos ar pasikliovę savo intuicija, varžytuvių dalyviai vaikštinėjo po Uteną, ieškojo nuorodose užšifruotų vietovių, fotografavo ir improvizavo, o vienos komandos dalyviai prisipažino, kad pagalbos telefonu kreipėsi į šaulius istorikus...

Sutartu laiku, dešimties minučių laikotarpyje, po A.Smetonos sodintu ąžuolu, dainuodami grįžinėjo komandos- juk grįžtant laiku ir su daina galėjo uždirbti papildomą 100 taškų.

Kas ir šiais metais lėmė nelabai didelį žmonių aktyvumą- tikrai nežinome, bet nuoširdžiai džiaugiamės, kad nuotraukos skaičiuje stovėjo dvigubai daugiau žmonių nei pernai. Dėkojame jaunoms šeimos su mažyliais, senjorams ir žilagalvėms ponioms ir labai mažam pulkeliui jaunimo, kartu atidavusiems pagarbą žuvusiems už Lietuvos Nepriklausomybę ir laisvę, bei Utenos baikerių klubui FIRE WHEEL (Ugnies ratas), 507 kuopos savanoriams, aktyviai dalyvavusiems varžytuvėse, bei eisenoje. Nuoširdžiai dėkojame už dovaną seimo nariui E.Pupiniui, o už renginio rėmimą ir įsteigtus prizus Utenos rajono savivaldybės merui A. Katinui, „Amber picai“ UAB ‚Antalgės paukštynui, kepyklėlei „Vanilinis dangus“, Kavos namams “UAB“ iki pasimatymo“ ir žinoma VĮ „Utenos regiono keliai“.

Daugiau nuotraukų: https://www.facebook.com/pg/Utenos-apskrities-Plk-Prano-Salad%C5%BEiaus-%C5%A1auli%C5%B3-9-oji-rinktin%C4%97-1620550294828656/photos/?tab=album&album_id=1819210291629321

You are here Aš myliu Lietuvą 2017 - užskaityta