Trimitas

„Trimitas“ – mėnesinis Lietuvos šaulių žurnalas. Pradėtas leisti 1920 m. Birželio 1 d. Kaune pasirodė pirmas jo numeris. Tarpukario Lietuvos metais „Trimitas“ buvo savaitinis Šaulių sąjungos laikraštis ir ėjo iki 1940 m. birželio. Pirmuoju laikraščio redaktoriumi buvo Matas Šalčius, o antrąjį numerį jau redagavo kun. J. Tumas-Vaižgantas. Per dvidešimt leidybos metų „Trimito“ vadovais ir bendradarbiais buvo daugelis žymių rašytojų, poetų, menininkų, valstybės vyrų, karių, mokslininkų, visuomenės veikėjų. Laikraštis buvo margas turinio įvairove: jame atsispindėjo ne tik Lietuvos politinis gyvenimas, bet ir užsienio šalių įvykiai, šaulių veikla visoje valstybėje bei užsienyje, žinios iš karių gyvenimo, kultūros naujienos, sportas ir kt. Per 20 metų „Trimito“ tiražas nuo 5 tūkstančių išaugo iki 30 tūkstančių.

Atkūrus Šaulių sąjungą, 1990 m. liepą „Trimitas“ vėl pradedamas leisti: iš pradžių kaip laikraštis. Pirmuoju po atkūrimo redaktoriumi buvo Gediminas Jankus. Vėliau „Trimitas“ tapo mėnesiniu žurnalu. Tai vienintelis šaulių leidinys, todėl pagrindinė jo paskirtis – atspindėti šaulių veiklą, informuoti organizacijos narius apie naujoves. Žurnale gvildenamos ne vien šauliškos, bet ir istorinės, kultūros, sporto ir kitos temos.

Šiuo metu laikinai „Trimito“ vyriausiosios redaktorės pareigas eina Lolita Sipavičienė

Prenumerata: Lietuvoje Atsiimant redakcijoje arba Šaulių sąjungos dalinių štabuose:
metams — tik 27 Lt;

Kas neprenumeruoja "Trimito", tas negali savęs vadinti tikru Šauliu!

You are here Trimitas